la nostra associacio bolets i boscos gastronomia Toxicologia curs d'iniciacio Agenda Activitats enllaços llista de correu sobre micologia
La nostra Associació

Presentació
Adreça
Membres
Fes-te'n soci !

Presentació

El cellerenc Joaquim Codina i Vinyes (1868-1934), anomenat "apòstol de la micologia catalana", metge del seu poble natal, micòleg i botànic per afecció, és el punt de referència a seguir per tots els boletaires i micòlegs gironins.

Joaquim CodinaEntre el 1908 i el 1933 publicà diversos treballs en solitari o amb altres il·lustres botànics, com Pius Font i Quer o l'olotí Antoni de Bolós. Fruit d'aquesta tasca, l'any 1930 publicà conjuntament amb Pius Font i Quer l'article titulat «Introducció a l'estudi dels macromicets a Catalunya», amb un nombre total de 627 espècies.

Un altre dels èxits de Joaquim Codina va ser el de començar una tradició avui dia molt important a les nostres comarques, la de les exposicions o mostres de bolets. Així, organitzà a la tardor de 1914, en els locals del Grup Escolar de Girona, la primera exposició de bolets de què es té constància. Des d'aquesta, i fins a l'any 1931, se'n varen celebrar cinc més: a la Cellera, a Olot, a Figueres i dues a Girona.

En Joaquim Codina va morir el 26 de desembre de 1934, mentre "caçava" bolets pels voltants de la Cellera de Ter.


bust que es troba a l´entrada del dispensari mèdic de La Cellera de Ter, on va nèixer Joaquim Codina i on més tard va exercir com a metge.

Aquests precedents, juntament amb l'inici de l'elaboració del llibre "BOLETS DE LES COMARQUES GIRONINES", editat per la Caixa de Girona, començaren a fer sorgir en els integrants de la Secció de Girona de la Societat Catalana de Micologia que existia des de 1987, la idea de crear una entitat que, tot i continuar col·laborant amb la S. C. M., tingués un caràcter independent i un àmbit centrat en les comarques de Girona, i que pogués comptar amb el suport de les entitats gironines, tant públiques com privades.

Així va néixer l'ASSOCIACIÓ MICOLÒGICA JOAQUIM CODINA que, plena d'il·lusió, vol recuperar l'esperit de treball d'aquell gran micòleg, i que vol revalorar en els gironins l'estimació envers els bolets, dels quals, a més de les seves qualitats culinàries o metzinoses, volem ressaltar la bellesa i la importància de llur funció en els ecosistemes dels nostres boscos i de la natura en general.

Llibre
"BOLETS DE LES COMARQUES GIRONINES"
editat per la Caixa de Girona

«

Adreça

ASSOCIACIÓ MICOLÒGICA JOAQUIM CODINA
Universitat de Girona

Aulari Comú (davant de la Facultat de Ciències)

Laboratori AC-24

Campus de Montilivi
17003 GIRONA

Ens trobem tots els dilluns no festius a partir de les 19 h

«

Membres

President: Miquel À. Pérez-De-Gregorio
Secretari: Joaquim Carbó
Vocals: Àngel Torrent , Carles Roqué
Tresorer: Santiago Baone

Miembros
D'esquerra a dreta i de dalt a baix:
Jordi Puigvert, Carles Ginès, Miquel À. Pérez-De-Gregorio, Àngel Torrent, Joaquim Carbó i Josep Ma. Vidal.

Altres membres: Jordi Olivets, Narcís Macau

«

Fes-te'n soci!

L'Associació Micològica Joaquim Codina, fou fundada a l'any 1995, però els seus membres ja formaven part de la Secció de Girona de la Societat Catalana de Micologia des de l'any 1987. T'oferim :

  • Una àmplia biblioteca especialitzada, única a les comarques gironines.

  • Reunions setmanals cada dilluns (no festius) a partir de les 19 h. a la nostra seu, on podràs comentar-nos les teves troballes i resoldre qualsevol dubte que puguis tenir.

  • Participar en les activitats desenvolupades per l'Associació a les nostres comarques: mostres o exposicions de bolets, cursets, conferències, sortides de camp, etc.

  • Assessorament tècnic en aspectes com la classificació d'espècies, utilització del material microscòpic, macrofotografia dels bolets, etc.

  • En fi, la descoberta de tot un món socio-cultural relacionat amb els bolets: la seva cuina, els bolets tòxics, l'antropologia micològica : noms populars, mites i tradicions, aspectes ecològics, jurídics i de defensa del patrimoni natural, etc.

Per ser un associat més, cal que imprimeixis i omplis la butlleta d'inscripció i que ens l'enviïs per correu o bé ens la donis en mà qualsevol dilluns a la nostra seu.

La nostra associació no té cap afany de lucre i la reduïda quota social de 20 € l'any, s'utilitza en la compra de llibres, revistes i material per a exposicions.

Per més informació, pots escriure a la nostra adreça postal o, també, via Internet a aquest e-mail.

«

© 2006 Associació Micològica Joaquim Codina
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.