Pagina d´inici
Contacte

 

Soprano

Nascuda a València, va realitzar els estudis musicals al Conservatori Superior de Música de la seva ciutat i simultàniament els cursos de Magisteri a la Universitat de València. Més tard amplià els estudis de cant durant tres anys al centre de perfeccionament del Teatro alla Scala de Milano, sota la direcció de Luciano Silvestri i Giulietta Simionato.

Després de guanyar els concursos internacionals de cant "Toti dal Monte" a Itàlia i el "Francisco Viñas" a Barcelona, debutà a finals del 1983 a Treviso (Itàlia) amb Il Matrimonio Segreto i seguidament ho va fer Sabadell (Espanya) amb Lucia di Lamermoor.

Quasi immediatament inicià la seva carrera internacional pels principals teatres: Lisboa, Hamburg, Gènova, Berlin, Bonn, París, "Carnegie Hall" de Nova York, Japó, etc. i naturalment a tots els teatres espanyols, on obtinguè grans èxits de públic i crítica, especialment al Gran Teatre de Liceu de Barcelona. Mereixen especial record les actuacions de la Sonambulade 1987, Doña Francisquita el 1988, Tancredi el 1989, etc., així com també les actuacions al Teatro Real i al Teatro de la Zarzuela.

Ha compartit escenari amb els cantants més prestigiosos: Plácido Domingo, Alfredo Kraus, Josep Carreras, Sesto Bruscantini, José Van Damm, Marilyn Horne,...

A part de l'òpera, ha cultivat altres gèneres com el recital, l'oratori i ocasionalment, la Zarzuela.

Per raons de salut, porta alguns anys apartada dels escenaris, però aquest temps l'ha dedicat a impartir classes de cant, cursos intensius i altres activitats pedagògiques com El Taller d'òpera del Palau de la Música de València, i la direcció musical i artística de les campanyes Òpera a l'escola.

Actualment és membre del Consell Valencià de Cultura i també forma part de la Junta Rectora del Patronat per activitats musicals a la Universitat Literària de València, imparteix classes al Conservatori Superior de Música de Catalunya (SMUC) de Barcelona i a L’Estudi també de Barcelona.

Contacte


 
   
Pàgina d´inici Aula de cant. Expressió corporal, eutonia i sensopercepció. Cursos intensius. Mestres convidats. Teatre per a cantants. Organització d´espectacles. Organització de concerts. Lloguer de sala. Repertori Barroc amb Jordi Domènech. Enllaços a altres webs. Pàgina principal